Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Chrupiąca szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Takie ciasto z jabłkami jest szybkie i łatwe do zrobienia

Chrupiąca szarlotka

Składniki:

Chrupiąca szarlotka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiąca szarlotka
Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, ułożyć w wyłożonej pergaminem i posmarowanej tłuszczem brytfannie. Jabłka skropić sokiem z cytryny, posypać połową cukru, zalać winem. Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, zagnieść ciasto, włożyć na chwilę do zamrażalnika. Następnie zetrzeć na tarce o dużych otworach na jabłka w brytfannie. Posypać posiekanymi orzechami i pozostałym cukrem. Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 25 minut.