ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Chrupiące jaja sadzone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne chrupiące jaja jako dodatek do drugiego dania lub przysmak śniadaniowy.

Chrupiące jaja sadzone

Składniki:

Chrupiące jaja sadzone

 

  • 6 jaj
  • 3 kromki chleba tostowego
  • szczypiorek
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące jaja sadzone
Chleb tostowy układamy na kratce i wkładamy do nagrzanego mocno piekarnika. Pieczemy go do momentu aż kromki całkiem wyschną i lekko zarumienią się. Chleb studzimy a następnie kruszymy go na drobne kawałki. Szczypiorek myjemy i siekamy drobno. Na rozgrzaną oliwę wbijamy jaja, posypujemy każde jajo pokruszonymi kromkami chleba tostowego oraz szczypiorkiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Patelnię nakrywamy, jaja smażymy do momentu aż żółtka się zetną. Podajemy natychmiast. Smacznego!

Tagi:

chleb