KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Chrupiące krewetki w panierce panko

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Chrupiące krewetki z majonezowym sosem.

Chrupiące krewetki w panierce panko Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chrupiące krewetki w panierce panko

 

  • kilka świeżych krewetek królewskich, jeśli nie są dostępne świeże możemy użyć mrożonych, pamiętajmy aby rozmrażać w zimnej wodzie, to wtedy pozostaną chrupiące:),
  • kilka kropli cytryny,
  • sos sojowy, pieprz do smaku,
  • 2 ząbki czosnku lub więcej do osobistego smaku,
  • mąka do panierowania,
  • jajko do panierowania,
  • panierka panko,
  • zielenina do dekoracji,

 

 

  • sos:
  • 5 łyżek majonezu,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 1 ząbek czosnku,

Sposób przygotowania:

Chrupiące krewetki w panierce panko
Krewetki myjemy oczyszczamy z pancerza pozostawiając ogonek, doprawimy solą, pieprzem, czosnkiem, odstawimy na 2 godziny. Po tym czasie krewetki panierujemy kolejno, mąka, jajko, panierka panko. Gotowe smażymy na gorącym tłuszczu przez kilka minut, usmażone układamy z dodatkiem zieleniny na talerzu podajemy z sosem . SMACZNEGO.
Chrupiące krewetki w panierce panko
Krewetki dokładnie myjemy i oczyszczamy .
Chrupiące krewetki w panierce panko
Czyste, gotowe, panierujemy w gotowej panierce.