Sposób przygotowania:
Chrupiace pałeczki z kurczaka
Udka z kurczaka oczyszczamy myjemy , panierujemy w papryce słodkiej i ostrej solimy , wkładamy do lodówki na 1 h by przeszły przyprawami .
Olej rozgrzewamy we frytkownicy bardzo mocno w temp 170 C . Bułkę mieszamy z mąką . Szykujemy garnek z lodowatą wodą , najpierw pałeczki wkładamy do zimnej wody następnie do panierki z bułka i mąką i znów do wody i do panierki . Wrzucamy na rozgrzany głęboki olej i smażymy na złoty kolor .
Olej rozgrzewamy we frytkownicy bardzo mocno w temp 170 C . Bułkę mieszamy z mąką . Szykujemy garnek z lodowatą wodą , najpierw pałeczki wkładamy do zimnej wody następnie do panierki z bułka i mąką i znów do wody i do panierki . Wrzucamy na rozgrzany głęboki olej i smażymy na złoty kolor .