Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Chrupiące placki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszne , chrupiące placki ziemniaczane w sam raz na sobotni obiad. Dodatek gulaszu sprawi , ze będzie to iście królewskie danie.

Chrupiące placki ziemniaczane

Składniki:

Chrupiące placki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące placki ziemniaczane
 Oczyszczone ziemniaki trzemy – 4 na dużych oczkach , 1 na małych. Odciskamy nadmiar soku. Dodajemy drobniutko posiekaną cebulę , 2 jajka , mąkę i przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Odsączamy na papierowym ręczniku. Zajadamy! Smacznego!