Sposób przygotowania:
Chrupiące placki ziemniaczane
Ziemniaki obieram a następnie myję. Ziemniaki trę na tarce o grubych oczkach. Solę i odstawiam aż ziemniaki puszczą sok.
Odcedzam z nadmiaru płynów. Doprawiam solą i pieprzem do smaku, czosnkiem oraz papryką.
Ząbki czosnku obieram a następnie drobno siekam, dodaję do ziemniaków. Koper myję a następnie drobno siekam, dodaję do ziemniaków. Następnie dodaję pozostałe skaładniki. Mieszam.
Rozgrzewam olej na patelni, za pomocą łyżki nakładam porcję ciasta. Smażę na rumiano z obu stron. Przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podaję z ulubionymi składnikami. Smacznego.
Odcedzam z nadmiaru płynów. Doprawiam solą i pieprzem do smaku, czosnkiem oraz papryką.
Ząbki czosnku obieram a następnie drobno siekam, dodaję do ziemniaków. Koper myję a następnie drobno siekam, dodaję do ziemniaków. Następnie dodaję pozostałe skaładniki. Mieszam.
Rozgrzewam olej na patelni, za pomocą łyżki nakładam porcję ciasta. Smażę na rumiano z obu stron. Przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podaję z ulubionymi składnikami. Smacznego.