Sposób przygotowania:
Chrupiące placki ziemniaczane z gulaszem
Obrane ziemniaki w rozdrabniaczu zmiksować z 2 minuty na gładką papkę, wylać masę na bardzo drobne sitko, postawić sitko na misce i zostawić do odcieknięcia z płynu około 20 minut. W rozdrabniaczu po ziemniakach zmiksować cebulę, czosnek, jajka, sól, pieprz mielony.
Z miski odlać delikatnie płyn ziemniaków i zostanie sama biała skrobia. Do białej skrobi dodać zmiksowaną cebulę, ziemniaki z sitka, dodać z 2 łyżki mąki pszennej i wszystko dokładnie wymieszać.
Na gorącym oleju smażyć nie duże porcje placków na rumiano z każdej strony, odkładać na talerz usmażone.
Na placek nałożyć gulasz, nakryć drugim plackiem, na wierzch dodać śmietanę.
Gulasz jest w moich przepisach tutaj: https://gotujmy.pl/gulasz-zpieczonej-lopatki-z-papryka,przepisy-szybki-obiad-przepis,290909.html
Z miski odlać delikatnie płyn ziemniaków i zostanie sama biała skrobia. Do białej skrobi dodać zmiksowaną cebulę, ziemniaki z sitka, dodać z 2 łyżki mąki pszennej i wszystko dokładnie wymieszać.
Na gorącym oleju smażyć nie duże porcje placków na rumiano z każdej strony, odkładać na talerz usmażone.
Na placek nałożyć gulasz, nakryć drugim plackiem, na wierzch dodać śmietanę.
Gulasz jest w moich przepisach tutaj: https://gotujmy.pl/gulasz-zpieczonej-lopatki-z-papryka,przepisy-szybki-obiad-przepis,290909.html