suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Chrupiące przekąski makaronowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna szybka przekąska idealna na przyjęcie

Chrupiące przekąski makaronowe

Składniki:

Chrupiące przekąski makaronowe

 

  • 40 dag ugotowanego makaronu (nitki)
  • 2 całe jaja;
  • 2 opakowania sera Mozzarella;
  • 20 dag szynki;
  • 2 pomidory;
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Chrupiące przekąski makaronowe
Jaja roztrzepujemy widelcem w miseczce, następnie dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie wszystko mieszamy (powinna wyjść dość gęsta masa). Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką kładziemy placuszki makaronowe i smażymy na rumiany kolor z dwóch stron. Upieczone placuszki wyjmujemy na ręcznik papierowy, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Na placuszki kładziemy pokrojony w plasterki ser, na niego również pokrojoną w plasterki szynkę i pomidora (kolejność może być dowolna), sam czubek placuszka ozdabiamy bazylią. Podajemy na ciepło.