katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Chrupiące skrzydełka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne skrzydełka w panierce.

Chrupiące skrzydełka.

Składniki:

Chrupiące skrzydełka.

 

  • skrzydełka 5 szt
  • jajka 2 szt
  • mleko 2 łyżki
  • przyprawa do kurczaka do oprószenia skrzydełek
  • bułka do panierki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Chrupiące skrzydełka.
Skrzydełka oczyścić, umyć,następnie odciąć końcówki skrzydełek. Przygotowane skrzydełka skropić olejem i natrzeć przyprawą do kurczaka. Można też natrzeć skrzydełka solą i pieprzem. Odstawić na ok. 30 min. Jajka roztrzepać z mlekiem. Na patelni rozgrzać olej .Przygotowane skrzydełka panierować w jajku i bułce, smażyć na rumiano wolnym ogniu kilkakrotnie przewracając.