evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Chrupiące Skrzydełka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pycha soczyste i ostre skrzydełka :-)

Chrupiące Skrzydełka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chrupiące Skrzydełka

 

  • 6 skrzydełek z kurczaka (można więcej w zależności ile osób jest)
  • 3 łyżeczki chili w proszku
  • 1 jajo
  • 1 opakowanie Chrupiący kurczak z Kamisa
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/5 szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Chrupiące Skrzydełka
Skrzydełka myjemy,odcinamy lotki bo nie będą nam potrzebne a następnie je kroimy na pół. Do garnka wrzucamy skrzydełka zalewamy zimną wodą i dodajemy trzy obrane ząbki czosnku,łyżeczkę soli i gotujemy na wolnym ogniu około 35 minut. Potem wykładamy je do wystygnięcia. W jednym naczyniu rozkłócamy jajo a do drugiego wsypujemy naszą panierkę i dodajemy do niej 3 łyżeczki chili (mieszamy)Na głębszej patelni lub w woku rozgrzewamy olej.Jak już jest dostatecznie gorący to wtedy szybko panierujemy nasze kawałki kurczaka tj. najpierw w jaju a następnie w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor.Przekładamy na ręcznik papierowy żeby nam tłuszcz spłynoł i gotowe. Podajemy np. z frytkami i ulubioną surówką :-)
Chrupiące Skrzydełka
Na zdjęciu zebrane zostały etapy przygotowania chrupiących skrzydełek -d krojenia do smażenia.