Sposób przygotowania:
Chrupiące Skrzydełka
Skrzydełka myjemy,odcinamy lotki bo nie będą nam potrzebne a następnie je kroimy na pół. Do garnka wrzucamy skrzydełka zalewamy zimną wodą i dodajemy trzy obrane ząbki czosnku,łyżeczkę soli i gotujemy na wolnym ogniu około 35 minut. Potem wykładamy je do wystygnięcia. W jednym naczyniu rozkłócamy jajo a do drugiego wsypujemy naszą panierkę i dodajemy do niej 3 łyżeczki chili (mieszamy)Na głębszej patelni lub w woku rozgrzewamy olej.Jak już jest dostatecznie gorący to wtedy szybko panierujemy nasze kawałki kurczaka tj. najpierw w jaju a następnie w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor.Przekładamy na ręcznik papierowy żeby nam tłuszcz spłynoł i gotowe. Podajemy np. z frytkami i ulubioną surówką :-)
Sarenka
evita0007
Oooo Taaaak ;)
gusia1000