olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Chrupiący omlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

idealnie zastępuję tradycyjną jajecznicę lub kanapki. Jest odżywczy i chrupiący, niczym poranny, świeży chlebek.

Chrupiący omlet

Składniki:

Chrupiący omlet

 

Sposób przygotowania:

Chrupiący omlet
Na dużej patelni rozgrzać masło, włożyć drobno pokrojony boczek i podrumienić. Następnie dodać uprzednio pokrojoną w niezbyt drobną kostkę bagietkę i podsuszyć ją, rumieniąc. Mleko wymieszać z jajkami, ser utrzeć i wymieszać całość, dodać jeszcze sól do smaku. Grzanki na patelni zalać jajkami, zmniejszyć ogien, smażyć pod przykryciem 5 minut. Omlet jest najlepszy z marchewka i groszkiem :)

Tagi:

sery ser omlet