Sposób przygotowania:
Chrupiący sernik winogronowy na zimno
Płatki wraz z masłem umieścić w kielichu blendera, zmiksować.
Wyłożyć na blachę ,piec 10-15 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Galaretki przezroczyste rozpuścić w 600ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
Serki przełożyć do wysokiej miski, wsypać cukier puder,wlać zimne galaretki oraz wsypać płatki, dokładnie wymieszać.
Masę serową przelać do tortownicy o wymiarach 18cm, włożyć do lodówki aby lekko stężała.
Galaretkę winogronową rozpuścić w 400 ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
Na wierzch sernika ułożyć przekrojone na pół owoce winogrona, zalać zimną galaretką.
Odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia.
Wyłożyć na blachę ,piec 10-15 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Galaretki przezroczyste rozpuścić w 600ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
Serki przełożyć do wysokiej miski, wsypać cukier puder,wlać zimne galaretki oraz wsypać płatki, dokładnie wymieszać.
Masę serową przelać do tortownicy o wymiarach 18cm, włożyć do lodówki aby lekko stężała.
Galaretkę winogronową rozpuścić w 400 ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
Na wierzch sernika ułożyć przekrojone na pół owoce winogrona, zalać zimną galaretką.
Odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia.
SylaUla
Martyna12
Dziękuję :)