Sposób przygotowania:
Pieczeń wołowa z oliwkami i białym seremETAP 1
Sól, pieprz, paprykę oraz zioła prowansalskie łączymy z około 1/5 szklanki oleju.
Mięso rozkrawamy i nacinamy w kilku miejscach tak by powstał płat. Tak przygotowane nacieramy z każdej strony przygotowanymi przyprawami i odstawiamy.
ETAP 2
Między czasie przygotowujemy nadzienie. Ser łączymy z pokrojoną natką pietruszki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano, bazylią i tymiankiem. Całość mieszamy dodając sól i pieprz do smaku. Na koniec łączymy go z oliwkami.
ETAP 3
Tak przygotowany ser wykładamy na mięso.
ETAP 4
Całość zwijamy, formując zgrabną pieczeń. Dodatkowo mięso przewiązujemy nicią, by w czasie pieczenia zachowało zgrabny kształt.
ETAP 5
Pieczeń skrapiamy jeszcze olejem i umieszczamy w rękawie do pieczenia. Całość umieszczamy w nagrzanym piekarniku i pieczemy około 90 minut w 180°C.
Gotową pieczeń kroimy w plastry i podajemy jako dodatek do ziemniaków i ulubionej surówki.
SylaUla
gusia1000