bajaderka

bajaderka

Kuchcik
[Przepisów: 4]

chrupkowy przysmak

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To ciasto,jeżeli można je tak nazwać,uwielbiają moje, dorosłe już,chłopaki.Dlatego robię je często,a już obowiązkowo na każde święta.

chrupkowy przysmak

Składniki:

chrupkowy przysmak

 

  • 2 opakowania flipsów(średniej grubości)
  • 1 kg.krówek
  • 1 margaryna

Sposób przygotowania:

chrupkowy przysmak
Potrzebne jest większe naczynie np.miska lub garnek, do którego wsypujemy chrupki.Na tyle duże,żeby można było je swobodnie wymieszać z przygotowaną masą chrupkową.A robimy ją w ten sposób,że rozpuszczamy margarynę w rondlu i dodajemy do niej krówki,oczywiście bez papierków.Podgrzewamy aż krówki się rozpuszczą i masa stanie się w miarę jednolita.Lekko przestudzoną masę wlewamy do miski z chrupkami i mieszamy tak,żeby masa je oblepiła.Całość przekładamy do blaszki lub innego naczynia wyłożonego folią spożywczą(nie aluminiową,bo pózniej trudno ją odkleić) i mocno uciskamy dłonią żeby zostało jak najmniej wolnych przestrzeni w środku.Odstawiamy do zastygnięcia.Smacznego!