gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Chrust pieczony w piekarniku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo dobry chrust pieczony- wersja mniej kaloryczna

Chrust pieczony w piekarniku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrust pieczony w piekarniku

 

  • ok. pół kostki margaryny
  • 5 łyżek śmietany
  • 4 żółtka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki mąki
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Chrust pieczony w piekarniku
Do jednej miski włożyć wszystkie składniki (prócz cukru pudru). Całość dokłądnie zagnieść i włożyć do folii aluminiowej i na 30 minut włożyć do lodówki. Po tym czasie wyjąć i rozwałkować. Następnie wykrawać romby i na środku dziurkę. Przełożyć krótsze bok przez tę dziurkę. Układać ciasteczka na brytfannie wysmarowanej margaryną. Piec w piekarniku przez ok. 15-20 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąc i posypać cukrem pudrem.
Chrust pieczony w piekarniku
Przygotować ciast, włożyc do lodówki i rozwałkować
Chrust pieczony w piekarniku
Z przygotowanego ciasta wycinać romby i formować faworki
Chrust pieczony w piekarniku
Fawroki układać na brytfannie, jeden obok drugiego.
Chrust pieczony w piekarniku
Patelnię z faworkami włożyć do piekarnika.

Tagi:

faworki chrust