Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Chrzan

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrzan podawać do jajek lub wędliny.

Chrzan

Składniki:

Chrzan

 

  • średniej wielkości laska chrzanu
  • 1,2 szklanka śmietany
  • jajko
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka masła
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Chrzan
Ocet, cukier i masło wymieszać z odrobiną gotowanej wody.
Chrzan obrać, umyć, osączyć i utrzeć na tarce (jak na placki ziemniaczane). Do zaprawy dodać utarty chrzan.
Jajko rozkłócić ze śmietaną i wlać do masy chrzanowej. Wszystko razem zagotować i przez chwile trzymać na małym ogniu. Ochłodzić. Nie nadaje się do długiego przechowywania.

Tagi:

jajko jajka