Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Chrzan staropolski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny, tradycyjny staropolski przepis na chrzan. Idealny dodatek do mięs, ryb i wędlin. Polecam każdemu, kto ceni smak tradycji.

Chrzan staropolski

Składniki:

Chrzan staropolski

 

Sposób przygotowania:

Chrzan staropolski
Kilka korzeni chrzanu, myjemy i obieramy, ścieramy na drobnej tarce. Jabłka obieramy ze skórki i również ścieramy na tarce. Zaprawiamy octem i dobrą gęstą śmietaną. Dokładnie mieszamy, ewentualnie możemy dodać trochę soku z cytryny i soli do smaku. Jeżeli chrzan jest bardzo ostry, można dodać więcej jabłka. Nie pisałam dokładnej ilości bo wszystko zależy od ostrości chrzanu i naszego smaku.