Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Chrzan Wielkanocny.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

domowy chrzan jako dodatek do potraw

Chrzan Wielkanocny. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chrzan Wielkanocny.

 

 

Sposób przygotowania:

Chrzan Wielkanocny.
Jajka ugotowac na twardo. Białka i żółtka oddzielić. Żółtka utrzeć z cukrem. Do osobnej miseczki włożyć chrzan. Białka pokroic na bardzo drobną kosteczkę i wymieszac z chrzanem i smietaną. Następnie dodać do tego utarte żółtka. Jeśli ktoś lubi do żółtek można dać więcej cukru, który zniweluje ostry smak chrzanu. Można takz doprawić jeszcze świezo zmielonym pieprzem. Taki chrzan w sam raz nadaje się zarówna na jajka jak i jako dodatek do wedlin.
Chrzan Wielkanocny.
zoltka rozcieramy z cukrem, aby powstala jednilita masa
Chrzan Wielkanocny.
bialka kroimy w bardzo drobno kosteczke.
Chrzan Wielkanocny.
dodajmey smietane aby 'skleila' przygotowana calosc