Sposób przygotowania:
Chrzanowy biały barszcz Eliprzygotowanie boczku

Boczek pokroić na cienkie plasterki i usmażyć na rumiano na suchej gorącej patelni i odsączyć z tłuszczu.
przygotowanie kiełbasy

Białą kiełbasę ugotować w wywrze i obsmażyć na rumiano na tłuszczu z boczku.
przygotowanie jajek

Jajka nakłuć, zalać zimną woda, dodać łyżkę soli i gotować około 10 minut. Ugotowane jajka odlać, potłuc, zalać zimną wodą i obrać.
przygotowanie barszczu
Wywar z szynki i kiełbasy podgrzać, dodać zakwas, chrzan i zagotować. Barszcz doprawić solą, pieprzem i majerankiem roztartym na dłoni. Kiełbasę pokroić w plasterki, jajka na połówki. Na talerze rozlać barszcz, dodać kiełbasę, jajka i czipsy z boczku.
Smacznego!
gusia1000