ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Chrzanowy łosoś z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łosoś z piekarnika w sosie śmietanowym z chrzanem i koperkiem

Chrzanowy łosoś z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrzanowy łosoś z koperkiem

 

  • 2 kawałki świeżego filetu z łososia (po ok. 150 g każdy)
  • 2-3 łyżeczki chrzanu
  • 5 łyżek drobno posiekanego koperku
  • 5 łyżek śmietany 12%
  • 4 łyżki posiekanej zielonej cebulki
  • sol,pieprz
  • odrobina soku z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • przyprawa Kamis Fit Up do ryb i owoców morza

 

Sposób przygotowania:

Chrzanowy łosoś z koperkiem
Filety oprószyć solą ,pieprzem, przyprawą do ryb (tylko odrobinę), polać sokiem z cytryny. W naczyniu żaroodpornym posmarowanym cienko oliwą układamy filety, na które sypiemy warstwę kopru a następnie zieloną cebulkę. Śmietanę mieszamy z chrzanem i smarujemy nią łososia z wierzchu. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (termoobieg) i pieczemy około 20 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Chrzanowy łosoś z koperkiem
Filety doprawić i polać sokiem z cytryny
Chrzanowy łosoś z koperkiem
najpierw warstwa kopru i zielonej cebulki
Chrzanowy łosoś z koperkiem
następnie sos chrzanowo - śmietanowy z wierzchu
Chrzanowy łosoś z koperkiem
po upieczeniu filety można ozdobić gałązką kopru