Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1765]

Chrzanowy żurek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Chrzanowy żurek to mocny smak chrzanu w klasycznym żurku na białej kiełbasie z dodatkiem jajka - polecam.

Chrzanowy żurek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chrzanowy żurek

 

Sposób przygotowania:

Chrzanowy żurek
Do garnka przekładamy białe kiełbasy, dodajemy liście laurowe i ziela angielskie, solimy o gotujemy wywar.

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru wraz z przeciśniętym czosnkiem i gotujemy aż ziemniaki będą półmiękki, zalewamy żurem, dodajemy chrzan oraz doprawiamy majerankiem i pieprzem świeżo mielonym - gotujemy do miękkości ziemniaków.

 Żurek podajemy z jajkiem, kiełbasą i chrzanem.  
Chrzanowy żurek
Gotowy do podania domowy żurek - polecam

Tagi:

zupa żurek