Sposób przygotowania:
Chrzanowy żurek w chlebie
Chlebki moje są własnej roboty wydrążamy ale nie za dużo. W garnku nastawiamy wodę dodajemy wędzone żeberka ,liść laurowy i gotujemy ok 30min. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę, zakwas-mieszamy . Zagotowujemy , gotujemy ok 15 min. Dodajemy przyprawę uniwersalną do smaku. Zaciągamy śmietaną. Dodajemy wyciśnięty czosnek - już nie gotujemy. Jajka gotujemy na twardo,obieramy i siekamy. Kiełbasę białą zaparzamy i kroimy w plasterki. Na dno chlebka nakąłdamy posiekane jajko i łyżkę chrzanu , zalewamy żurkiem. Na wierzch układamy plasterki białej kiełbasy. Podajemy
julcia12437
iwa643
chlebek piekłam sama jest gdzieś w moich przepisach , tylko zrobiłam z niego kule nie użyłam formy .
julcia12437
O, a ja myślałam, że kupny. Pięknie podany, piękny chlebek, na 5+ :)