Sposób przygotowania:
Wielkanocna chrzanowa z jajkiem i pieczoną gęsiną
Obrać , umyć i pokroić ziemniaki.
Zalać lekko osoloną wodą i gotować do miękkości.
Ukroić 4 cienkie plasterki upieczonej piersi z kaczki ( można podgrzać lekko na suchej patelni).
Ukroić 2 plasterki z białej kiełbasy ( ukośnie).
W małym garnuszku roztopić masło i wrzucić na nie chrzan. Chwilę smażyć.
Zasypać mąka- wymieszać.
Rozprowadzić wywarem z parzenia białej kiełbasy i śmietanki.
Doprawić do smaku szczyptą cukru .
Odcedzić ziemniaki i utłuc na puree.
Obrać jajko - przekroić na połówki.
Na talerz wlać zupę.
Na środku umieścić porcję puree ziemniaczanego, na nim po 2 plasterki pieczonej piersi z gęsi i plasterku białej kiełbasy, a na wierzchu połówkę jajka.
Dekorować gałązkami tymianku ( rzeżuchą lub natką pietruszki).
Zalać lekko osoloną wodą i gotować do miękkości.
Ukroić 4 cienkie plasterki upieczonej piersi z kaczki ( można podgrzać lekko na suchej patelni).
Ukroić 2 plasterki z białej kiełbasy ( ukośnie).
W małym garnuszku roztopić masło i wrzucić na nie chrzan. Chwilę smażyć.
Zasypać mąka- wymieszać.
Rozprowadzić wywarem z parzenia białej kiełbasy i śmietanki.
Doprawić do smaku szczyptą cukru .
Odcedzić ziemniaki i utłuc na puree.
Obrać jajko - przekroić na połówki.
Na talerz wlać zupę.
Na środku umieścić porcję puree ziemniaczanego, na nim po 2 plasterki pieczonej piersi z gęsi i plasterku białej kiełbasy, a na wierzchu połówkę jajka.
Dekorować gałązkami tymianku ( rzeżuchą lub natką pietruszki).