Sposób przygotowania:
Żurek z jajkiem
Jajka zalewamy zimną wodą i gotujemy na twardo ok 10 min. Studzimy,obieramy i kroimy. Kiełbaski zalewamy wodą i postawić do gotowania a właściwie do parzenia. Dodajemy boczek. Gotujemy na wolnym ogniu.
Czosnek, kroimy i rumienimy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy do zupy. Dodajemy też liść laurowy. Cały czas gotujemy na malutkim ogniu.
Gdy kiełbaski się uparzą dodajemy majeranek, zakwas i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę (można więcej).
Podajemy z przygotowanym jajkiem.
Czosnek, kroimy i rumienimy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy do zupy. Dodajemy też liść laurowy. Cały czas gotujemy na malutkim ogniu.
Gdy kiełbaski się uparzą dodajemy majeranek, zakwas i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę (można więcej).
Podajemy z przygotowanym jajkiem.