Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Chuda wołowina gotowana z koprem włoskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dużo białka, żelaza i zdrowych flawonoidów (neutralizują wolne rodniki)

Chuda wołowina gotowana z koprem włoskim

Składniki:

Chuda wołowina gotowana z koprem włoskim

 

  • 400 g zbitych małych kotlecików z chudej wołowiny
  • 1 pokrojony na 4 części koper włoski (200 g)
  • 1 marchewka (100 g)
  • Zioła prowansalskie
  • sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Sposób przygotowania:

Chuda wołowina gotowana z koprem włoskim

Kotleciki z wołowiny włóż do małej ilości lekko osolonej wrzącej wody, dodaj zioła prowansalskie. Kiedy mięso będzie miękkie dodaj koper włoski i całą marchewkę i gotuj jeszcze 10 minut. Na talerzu obok każdego kotlecika ułóż porcję kopru włoskiego i plasterki ugotowanej marchewki.


180 kcal/1 porcję


Dowiedz się więcej o zaleceniach dietetycznych dla cukrzyków.