paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Chudy rosołek z lanymi kluseczkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ten rosołek mogą zjeść osoby które są na diecie, nie jest na tłustym mięsku, a kluski są z odpowiedniej mąki

Chudy rosołek z lanymi kluseczkami

Składniki:

Chudy rosołek z lanymi kluseczkami

 

Sposób przygotowania:

Chudy rosołek z lanymi kluseczkami
Do garnka wrzucamy mięsko, obrane i posiekane warzywa, przyprawy i zalewamy wodą. Gotujemy na wolnym ogniu około 3 godzin. Po tym czasie odcedzamy, zostawiamy te warzywka które lubimy ja zawsze zostawiam marchewkę. Przygotowujemy kluski: Do szklanki wbijamy białka i mieszamy z mąką dokładnie by nie było grudek, lejemy z pomocą widelca, łyżki, czy też ruloniku zrobionego z papieru do pieczenia na wrzącą wodę i chwilkę gotujemy, kluski są prawie od razu gotowe.

Tagi:

indyk