Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Chudy schab gotowany w koperku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybko, aromatycznie i dietetycznie

Chudy schab gotowany w koperku

Składniki:

Chudy schab gotowany w koperku

 

  • 400 g zbitych małych kotlecików ze schabu
  • 4 całe ząbki czosnku
  • Pół pęczka posiekanego koperku
  • sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Sposób przygotowania:

Chudy schab gotowany w koperku

Kotleciki ze schabu włóż do małej ilości lekko osolonej wrzącej wody, dodaj całe ząbki czosnku. Kiedy mięso będzie miękkie dodaj posiekany koperek (odłóż trochę koperku do posypania mięsa na talerzu), gotuj całość jeszcze 2-3 minuty. Wyjmij mięso z wody  i odcedź koperek na sitku, na talerzu na każdym kotleciku ułóż gotowany koperek i posyp świeżym koperkiem.


  175 kcal/1 porcję.


Dowiedz się więcej na temat zaleceń dietetycznych dla osób z cukrzycą. 


Tagi:

schab