Sposób przygotowania:
Ciacha drożdżowe z bakaliami
Mąkę wymieszać z drożdzami, cukrem i solą. Następnie dodać mleko, jajko i olej i ze wszystkich składników wyrobić ciasto. Z elastycznego ciasta uformować kule i odłozyć w ciepłe miejsce na godzinę. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na kształt prostokąta. Masło roztopić a następnie ostudzić i posmarowac nim prostokąty ciasta. Rodzynki mieszamy z orzechami i siekamy nożem na drobniejsze kawałeczki. Taką mieszaną posypujemy całe ciasto i zwijamy w rulon. Rulon tniemy na kawałeczki ok 2 cm i układamy na blaszce. Odkładamy na kilkanascie minut a następnie pieczemy ok 17-20 minut w 180 stopniach. Marmoladę mieszamy ze śmietanką i smarujemy nią po wierzchu ciasteczka, kiedy są jeszcze ciepłe.