Sposób przygotowania:
Ciacho z rabarbarem pod truskawkową pianką
Rabarbar płuczemy, kroimy na 3-4 cm kawałki. Mąkę przesiewamy przez sito wraz z proszkiem do pieczenia. Cukier mieszamy z cukrem waniliowym. Masło kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do misy robota i miksujemy dokładnie do chwili aż będzie puszyste i mocno napowietrzone. Ciągle ucierając, dodajemy partiami cukier zmieszany z cukrem waniliowym. Gdy cukier lekko się rozpuści, dodajemy po jednym żółtku, a następnie po jednym jajku. Ciągle miksując, dodajemy po łyżce śmietany. Ucieramy razem około 3-4 minut. Zmniejszamy obroty robota i dodajemy partiami mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto przekładamy do prostokątnej formy o wymiarach 20 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto oprószamy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pianka: Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle miksując dodajemy po łyżce cukru. Gdy piana będzie błyszcząca, wsypujemy budyń i miksujemy dokładnie. Na cieście rozkładamy pokrojony rabarbar. Przykrywamy truskawkową pianką. Kruszonka: Niezbyt miękkie masłko kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy mąkę pszenną, cukier puder oraz cukier waniliowy. Dokładnie ugniatamy do chwili aż zaczną nam powstawać nieduże kuleczki. Masę wykładamy na pianę z białek. Ciasto od razu wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 40 minut. Jeśli kruszonka zacznie się zbytnio przypiekać, ciasto przykrywamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Pozostawiamy do ostudzenia i posypujemy obficie cukrem pudrem.