Sposób przygotowania:
Ciap kapusta Eli z kiełbasąprzygotowanie składników
Kapustę kiszoną pokroić i włożyć do garnka. Do kapusty dodać koper, wlać wodę i ugotować. Ugotowaną kapustę odcedzić.
przygotowanie składników cd
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować na parze. Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem.
przygotowanie składników cd
Parówki i kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie ciap kapusty
Na p dużej, głębokiej patelni roztopić smalec, dodać kiełbasy, cebulę i usmażyć.
przygotowanie ciap kapusty cd
Do kiełbasy z cebulą dodać ziemniaki, wymieszać i chwilę smażyć razem.
przygotowanie ciap kapusty cd
Do ziemniaków z kiełbasą dodać ugotowaną kapustę. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku. Ciap kapustę wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Po przygotowaniu ciap kapustę od razu podawać. Smacznego!
gusia1000