Sposób przygotowania:
Pasztet mieszany
Mięso z kurczaka z rosołu, szponder obrać z kości, chrząstek, w rozdrabniaczu razem z jajkami wszystko zmiksować na papkę.
Wątóbkę wieprzową dobrze w rondlu podsmażyć i udusić z cebulą, wystudzone blenderem zmiksować.
Do masy dodać przyprawy, tartą bułkę tyle, ile masa wciągnie, aby nie za luźna i za gęsta i dobrze wszystko wyrobić.
Blacha z papierem do pieczenia 30x24 cm, masę wyłożyć do formy, dobrze odpowietrzyć parę razy stukając o blat stołu formą
Tępą stroną noża zrobić skośną kratkę, w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół, wstawić pojemnik z wodą, piec około 45 minut, w formie pasztet wystudzić, można porcje zamrozić.
Wątóbkę wieprzową dobrze w rondlu podsmażyć i udusić z cebulą, wystudzone blenderem zmiksować.
Do masy dodać przyprawy, tartą bułkę tyle, ile masa wciągnie, aby nie za luźna i za gęsta i dobrze wszystko wyrobić.
Blacha z papierem do pieczenia 30x24 cm, masę wyłożyć do formy, dobrze odpowietrzyć parę razy stukając o blat stołu formą
Tępą stroną noża zrobić skośną kratkę, w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół, wstawić pojemnik z wodą, piec około 45 minut, w formie pasztet wystudzić, można porcje zamrozić.
SylaUla
ziutula