eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ciap kapusta Eli ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ugotowane młode ziemniaki i młoda kapusta z cebulą,przyprawami i wymieszane ze śmietaną kremówką. Pycha.

Ciap kapusta Eli ze śmietaną

Składniki:

Ciap kapusta Eli ze śmietaną

warzywa

  • 1 młoda kapusta
  • 2.5 kg młodych ziemniaków
  • 4 cebule

dodatki

Sposób przygotowania:

Ciap kapusta Eli ze śmietaną

przygotowanie kapusty

Ciap kapusta Eli ze śmietaną
Umytą kapustę przekroić na ćwiartki i poszatkować.

Kapustę umyć i poszatkować.

przygotowanie cebuli

Ciap kapusta Eli ze śmietaną
Obrane z łupinek cebule pokroić w drobną kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

gotowanie kapusty

Ciap kapusta Eli ze śmietaną
Do garnka włożyć kapustę,cebulę,liście laurowe,ziele angielskie,sól,pieprz,pół litra wody i ugotować.

Do dużego garnka włożyć pokrojoną kapustę i cebulę. Dodać ziele angielskie,liście laurowe,pieprz i sól. Wlać 1/2 litra wody i gotować aż kapusta będzie miękka. Z miękkiej kapusty wyjąć liście laurowe i ziele angielskie.

przygotowanie ciap kapusty

Ciap kapusta Eli ze śmietaną
W misce wymieszać utłuczone ziemniaki,ugotowaną kapustę i śmietanę.

Ziemniaki obrać,umyć,ugotować i odcedzić. Ugotowane ziemniaki utłuc,dodać kapustę,śmietanę i wymieszać. Ja podałam ciap kapustę z kotletami z karkówki. Smacznego!


Tagi:

warzywa danie