Sposób przygotowania:
Żeberka w kapuście z ziemniakami
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki- doprawiamy przyprawą do żeberek. Smażymy na rozgrzanym oleju . Kapustę gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Ugotowaną kapustę dodajemy do smażących się żeberek.
Smażymy razem, podlewamy ok 1 szklanką wody. Dusimy do miękkości mięsa. Doprawiamy kminkiem, sola i pieprzem do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek.
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowane dodajemy do kapusty pod koniec duszenia.
Smażymy razem, podlewamy ok 1 szklanką wody. Dusimy do miękkości mięsa. Doprawiamy kminkiem, sola i pieprzem do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek.
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowane dodajemy do kapusty pod koniec duszenia.
LauraLaura