iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Żeberka w kapuście z ziemniakami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne danie wymaga odrobinę czasu- pilnowania garnka i tyle. Smaczne z odrobina kminku i dużymi ziemniaczkami. Na jednym talerzu w jednym garnku- najlepsze odsmażane.

Żeberka w kapuście z ziemniakami

Składniki:

Żeberka w kapuście z ziemniakami

 

 

  • 1 kg kapusty kiszonej

 

 

  • 1 cebula

 

  • 1 łyżka smalcu

 

  • 1 łyżka oleju

 

 

 

  • kminek

 

 

 

  • lisć laurowy

Sposób przygotowania:

Żeberka w kapuście z ziemniakami
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki- doprawiamy przyprawą do żeberek. Smażymy na rozgrzanym oleju . Kapustę gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Ugotowaną kapustę dodajemy do smażących się żeberek.

Smażymy razem, podlewamy ok 1 szklanką wody. Dusimy do miękkości mięsa. Doprawiamy kminkiem, sola i pieprzem do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek.

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowane dodajemy do kapusty pod koniec duszenia.