eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ciap kapusta Eli z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierwszy raz przygotowałam ciap kapustę z młodą kapustą. Ciap kapusta wyszła pyszna i będę ją częściej gotować.

Ciap kapusta Eli z młodej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciap kapusta Eli z młodej kapusty

 

  • 1 duża młoda kapusta
  • 3 cebule
  • 2 łyżki octu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2.5 kg ziemniaków
  • 4 łyżki smalcu
  • 1 pęczek koperku

Sposób przygotowania:

Ciap kapusta Eli z młodej kapusty
Kapustę umyć i poszatkować. Włożyć kapustę do garnka,zalać wodą,posolić,ugotować do miękkości i odcedzić. Ziemniaki obrać,umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać smalec,dodać cebulę i smażyć aż się lekko zrumieni. Koperek umyć,odsączyć i posiekać. Miękkie ziemniaki odcedzić i pognieść tłuczkiem do ziemniaków. Do kapusty dodać przesmażoną cebulkę,ocet,koperek,doprawić do smaku solą i pieprzem. Przyprawioną kapustę dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Ciap kapustę można podawać z kotletami wieprzowymi,mielonymi lub z mięsem i sosem pieczeniowym. Smacznego!
Ciap kapusta Eli z młodej kapusty
Umytą i odsączoną kapustę poszatkować....
Ciap kapusta Eli z młodej kapusty
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kosteczkę.
Ciap kapusta Eli z młodej kapusty
Do kapusty dodać przesmażoną cebulkę,ocet,koperek,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciap kapusta Eli z młodej kapusty
Miękkie ziemniaki odcedzić i pognieść tłuczkiem do ziemniaków.

Tagi:

kapusta