Sposób przygotowania:
Ciap kapusta Eli z młodej kapusty
Kapustę umyć i poszatkować. Włożyć kapustę do garnka,zalać wodą,posolić,ugotować do miękkości i odcedzić. Ziemniaki obrać,umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać smalec,dodać cebulę i smażyć aż się lekko zrumieni. Koperek umyć,odsączyć i posiekać. Miękkie ziemniaki odcedzić i pognieść tłuczkiem do ziemniaków. Do kapusty dodać przesmażoną cebulkę,ocet,koperek,doprawić do smaku solą i pieprzem. Przyprawioną kapustę dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Ciap kapustę można podawać z kotletami wieprzowymi,mielonymi lub z mięsem i sosem pieczeniowym. Smacznego!