eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ciap-kapusta Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Ciap-kapuste podawać do mielonego,golonki gotowanej.A najlepiej smakuje z duszonymi żeberkami,polana sosikiem.

Ciap-kapusta Eli

Składniki:

Ciap-kapusta Eli

 

  • 1.5 kg ziemniaków
  • 80 dkg kapusty kiszonej(jeśli jest bardzo kwaśna,wypłukać)
  • 2 cebule
  • 2 łyżki smalcu
  • sól,pieprz
  • liście laurowe,ziele angielskie

 

 

Sposób przygotowania:

Ciap-kapusta Eli
Kapustę zalać wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,ugotować do miękkości.Odlać kapustę,wyjąć liście laurowe i ziele angielskie.Ziemniaki ugotować,odlać i utłuc tłuczkiem do ziemniaków.Poszatkowaną cebulę przesmażyć na smalcu.Do utłuczonych ziemniaków dodać kapustę,cebulę,sól,pieprz i dokładnie wymieszać.Smacznego!