eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1474]

Ciap-kapusta Eli inaczej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Ja tą ciap-kapustę podaję z jajkami sadzonymi lub kotletami mielonymi.

Ciap-kapusta Eli inaczej

Składniki:

Ciap-kapusta Eli inaczej

 

Sposób przygotowania:

Ciap-kapusta Eli inaczej
Do garnka włożyć posztkowaną kapustę,posiekane cebule,smalec,liście laurowe,ziele angielskie,sól,pieprz,dolać szklankę wody i gotować do miękkości ,bez przykrycia,co jakiś czas mieszająć(woda pod koniec gotowania musi wyparować)Wyjąć z kapusty liście laurowe i ziele angielskie.Ziemniaki ugotować,odlać,utłuc tłuczkiem do ziemniaków,dodać kapustę,wlać śmietanę,dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem.Smacznego!

Tagi:

kapusta