Sposób przygotowania:
ciast z kremem krówkowym i krakersami
ubijamy biszkopt ,białka oddzielamy od zółtek ,białka ubijamy dodając stopniowo cukier,do ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze trochę ubijamy,następnie dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia delikatnie mieszamy ,masę dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wkładamy do nagrzanego piekarnika175 st na 20 minut wielkość blachy 40/25 cm
ubijamy margarynę do białości dodajemy po łyżce masy krówkowej,
odejmujemy 1/4 cześć kremu do pozostałej masy dodajemy słonecznik,tez zostawiamy słonecznika 2 łyżki mieszamy masę którą wykładamy na biszkopt,zelatynę zalewamy małą ilością zimnej wody mieszamy i zostawiamy do napecznienia następnie zelatynę zalewamy tez niewielką ilością zagotowanej wody mieszamy za zelatyna się rozpuści
śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym
do ubitej śmietany wlewamy zelatynę mieszamy
smietanę wykładamy na krem ,na smietanę dajemy krakersy
następnie dajemy pozostały krem smarujemy krakersy na górę dajemy pozostały słonecznik ,mozna też posypac wiórkami kokosowymi
polecam !!!
ubijamy margarynę do białości dodajemy po łyżce masy krówkowej,
odejmujemy 1/4 cześć kremu do pozostałej masy dodajemy słonecznik,tez zostawiamy słonecznika 2 łyżki mieszamy masę którą wykładamy na biszkopt,zelatynę zalewamy małą ilością zimnej wody mieszamy i zostawiamy do napecznienia następnie zelatynę zalewamy tez niewielką ilością zagotowanej wody mieszamy za zelatyna się rozpuści
śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym
do ubitej śmietany wlewamy zelatynę mieszamy
smietanę wykładamy na krem ,na smietanę dajemy krakersy
następnie dajemy pozostały krem smarujemy krakersy na górę dajemy pozostały słonecznik ,mozna też posypac wiórkami kokosowymi
polecam !!!
msewka
gosia56
gusia1000