Sposób przygotowania:
Ciasteczka bezowe 2
PRZYGOTOWANIE BEZY:
Białka ubić na sztywno. Następnie dodawać po łyżce cukier i dalej miksować, aż masa będzie lśniąca i sztywna. Dodać olcet oraz mąkę i miksować jeszcze 3 minuty. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskać niewielkie krążki bezowe za pomocą szprycy cukierniczej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 5 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec 35 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku.
PRZYGOTOWANIE KREMU:
Kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Wycisnąć za pomocą szprycy na ciasteczka bezowe. Banana pokroić w kostkę i wymieszać z sokiem z cytryny. Wyłożyć na bezy. Tak przygotowane bezowe pyszności posypać kakao. Jakie to pyszne :) * inspiracja blogiem "Moje Wypieki"
Białka ubić na sztywno. Następnie dodawać po łyżce cukier i dalej miksować, aż masa będzie lśniąca i sztywna. Dodać olcet oraz mąkę i miksować jeszcze 3 minuty. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskać niewielkie krążki bezowe za pomocą szprycy cukierniczej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 5 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec 35 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku.
PRZYGOTOWANIE KREMU:
Kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Wycisnąć za pomocą szprycy na ciasteczka bezowe. Banana pokroić w kostkę i wymieszać z sokiem z cytryny. Wyłożyć na bezy. Tak przygotowane bezowe pyszności posypać kakao. Jakie to pyszne :) * inspiracja blogiem "Moje Wypieki"