Myszata1993

Myszata1993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 106]

Ciasteczka biszkoptowe z nutellą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka biszkoptowe z nutellą i serkiem mascarpone a`la pop cakes, smaczne, łatwe w przygotowaniu i efektowne ciasteczka idealnie sprawdzą się na każdą imprezę

Ciasteczka biszkoptowe z nutellą

Składniki:

Ciasteczka biszkoptowe z nutellą

 

 

  • Dodatkowo:
  • 3 łyżki nutelli
  • 3 łyżki serka mascarpone

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka biszkoptowe z nutellą
Biszkopt:

Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po łyżeczce cukier, ubijać, aż do rozpuszczenia cukru. Dalej ubijając dodawać żółtka. Dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.

Ostudzony biszkopt pokruszyć do miski.

Masa:

Do pokruszonego biszkoptu dodać nutellę i serek mascarpone. Całość wyrobić delikatnie ręką. uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić na 10 minut do zamrażarki.

Z ciasta formować kulki o średnicy 2-3 cm. Odstawić do lodówki. W międzyczasie przygotować dekoracje.

Polewy:

1. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

2. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

3. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać odrobinę różowego barwnika.

Przygotowanie ciasteczka obtaczać w polewać, posypać orzechami. zmielonymi migdałami, kokosem i posypkami wedle własnego upodobania, Odstawić do lodówki.