Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasteczka biszkoptowe z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dzięki posiekanym orzechom delikatne biszkoptowe ciasteczka stają się chrupkie i pyszne

Ciasteczka biszkoptowe z orzechami

Składniki:

Ciasteczka biszkoptowe z orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka biszkoptowe z orzechami
Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Do ubitych białek dodawać po 1 żółtku, ciągle ubijając. Następnie wlać aromat, wsypać przesiane mąki, mak i delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać okrągłe ciasteczka na przygotowaną blaszkę, posypać posiekanymi orzechami. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.