Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z pianką budyniową i rabarbarem
Ciasto.
Składniki powinny być z lodówki.
Makę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy na 2 równie części i odkładamy do lodówki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Wykładamy jedną część ciasta na blaszkę.
Rabarbar obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Łączymy z kaszą manną.
Wykładamy na ciasto.
Pianka.
Białka ubjamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, budyń.
Na koniec wlewamy po mału olej ciągle ubijając.
Ubijamy chwilę, aż skłądniki się połączą.
Wykładamy na rabarbar.
Na wierzch wykładamy pozostałe ciasto (trzemy na tarce o dużych oczkach).
Pieczemy 45-5- minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Składniki powinny być z lodówki.
Makę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy na 2 równie części i odkładamy do lodówki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Wykładamy jedną część ciasta na blaszkę.
Rabarbar obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Łączymy z kaszą manną.
Wykładamy na ciasto.
Pianka.
Białka ubjamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, budyń.
Na koniec wlewamy po mału olej ciągle ubijając.
Ubijamy chwilę, aż skłądniki się połączą.
Wykładamy na rabarbar.
Na wierzch wykładamy pozostałe ciasto (trzemy na tarce o dużych oczkach).
Pieczemy 45-5- minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
cherry
gosiapiotrek23
;)
SylaUla
gosiapiotrek23
;)