Sposób przygotowania:
Ciasteczka cytrynowe z mąką kukurydzianą
Z podanych składników wyrobić ciasto na gładką masę. Gdyby było za suche, dodać sok z cytryny. Ciasto jest mięciutkie i jeżeli dodamy więcej maki, ciastka będą mniej twardsze, ale nie gorsze w smaku.W przepisie była wzmianka, aby ciasto owinąć w folie i włożyć na 30 min do lodówki, ja jednak tego nie zrobiłam i od razu przystąpiłam do wałkowania. Ciasto wyrobić w kulkę i odrywać po kawałku, po czym rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Grubość ciasta - od 3-5mm. Wykrawać dowolne kształty i przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni przez 10-15 minut. Studzić na kratce, można polukrować lub polać rozpuszczoną czekoladą.
Polna
msewka