Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Ciasteczka czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasteczka czekoladowe

Ciasteczka czekoladowe

Składniki:

Ciasteczka czekoladowe

 

  • 26 dag herbatników Leibniz Mini
  • 8 dag mlecznej czekolady Wedel
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki miodu
  • 50 ml mleka
  • 10 dag masła

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka czekoladowe

Wysmarować małą formę do pieczenia olejem. Herbatniki drobno miksujemy. Podgrzewamy miód, masło i połowę mleka, wsypujemy herbatniki i dokładnie mieszamy. Masę układamy równomiernie w formie. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę, mieszamy z pozostałym mlekiem i cukrem pudrem. Wylewamy czekoladę na spód z herbatników i czekamy aż stężeje. Kroimy w małe kwadraty.


Tagi:

czekolada