Sposób przygotowania:
Ciasteczka drożdżowe
Przygotowanie:
Przesiać mąkę do miski.Drożdże rozprowadzić niewielką ilością ciepłego mleka,dodając 1 łyżeczkę mąki i 1 łyżeczkę cukru.Wymieszać i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Margarynę posiekać nożem z mąką oraz cukrem pudrem,dodać szczyptę soli,wlać wyrośnięte drożdże,zagnieść ciasto.Rozwałkować bardzo cienko,wyciąć szklanką krążki i ułożyć na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blasze.Piec w gorącym piekarniku ( 200s.c). Pieką się bardzo szybko.Upieczone ciasteczka smarować dżemem i składać po dwa,posypując z wierzchu cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Przesiać mąkę do miski.Drożdże rozprowadzić niewielką ilością ciepłego mleka,dodając 1 łyżeczkę mąki i 1 łyżeczkę cukru.Wymieszać i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Margarynę posiekać nożem z mąką oraz cukrem pudrem,dodać szczyptę soli,wlać wyrośnięte drożdże,zagnieść ciasto.Rozwałkować bardzo cienko,wyciąć szklanką krążki i ułożyć na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blasze.Piec w gorącym piekarniku ( 200s.c). Pieką się bardzo szybko.Upieczone ciasteczka smarować dżemem i składać po dwa,posypując z wierzchu cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.