Sposób przygotowania:
Ciasteczka Ewy
Masło utrzeć ze śmietaną na jednolitą masę.
Wydzieloną serwatkę zlać.
Do masy wsypać tyle mąki, aby ciasto miało gęstość jak na pierogi.
Wyrobione ciasto pozostawić przez noc chłodnym miejscu.
Rano wyrobić, rozwałkować i wykrawać ciasteczka o dowolnym kształcie.
Ułożyć na blasze, posmarować białkiem, posypać cukrem i posiekanymi orzechami.
Piec 150 stopni na złoty kolor.
Wydzieloną serwatkę zlać.
Do masy wsypać tyle mąki, aby ciasto miało gęstość jak na pierogi.
Wyrobione ciasto pozostawić przez noc chłodnym miejscu.
Rano wyrobić, rozwałkować i wykrawać ciasteczka o dowolnym kształcie.
Ułożyć na blasze, posmarować białkiem, posypać cukrem i posiekanymi orzechami.
Piec 150 stopni na złoty kolor.