Sposób przygotowania:
Ciasteczka francuskie
Ciasto rozwinąć (lub przygotować według mojego przepisu). Jajko roztrzepać widelcem. Ciasto pokroić na 40 kwadratów, posmaro-waćjajkiem,posypaćcukrem. Blachę opłukać zimną wodą, przełożyć na nią kawałki ciasta, piec 15 min w temp. 200°C, przestudzić. Żelatynę namoczyć w 1/2 wina. Owoce wyszorować, przekroić, wycisnąć sok. Resztę wina i cukier podgrzać, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodać żelatynę, rozpuścić, dodać soki i 1/2 smażonej skórki. Wlać jogurt, ubić trze-paczką, schłodzić. Śmietanę ubić. Kiedy masa zacznie gęstnieć, delikatnie połączyć z bitą śmietaną. Połowę ciasteczek posmarować kremem, przykryć pozostałymi, ozdobić resztą skórki i orzechami.
Ciasto francuskie:
https://gotujmy.pl/ciasto-francuskie,przepisy-ciasta-przepis,130549.html
Ciasto francuskie:
https://gotujmy.pl/ciasto-francuskie,przepisy-ciasta-przepis,130549.html