Sposób przygotowania:
Ciasteczka francuskie .
Margarynę rozdrobnić nożem. Do rozdrobnionej margaryny dosypać mąki oraz trzy łyżki oleju i dobrze mieszamy. Do tych składników dodać 150 ml śmietany i bardzo dobrze ugnieść ciasto. Ugniecione ciasto owinąć w folię i odłożyć do lodówki na około dwie godziny. Po dwóch godzinach ciasto wyciągnąć z lodówki i dobrze rozwałkować. Z ciasta wyciąć kwadraty. Do każdego kwadratu dawać po trochę masła i poskładać ciastka ( rogi kwadrata do środka). Poskładane ciasta układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem. Każde z ciastem posmarować roztrzepanym białkiem i na każde ciasteczko dawać cukier kryształki. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 25 minut, aż nabiorą złotawego koloru. Smacznego!