Sposób przygotowania:
Ciasteczka francuskie z owocami
Przygotowanie:
Przygotować ciasto wg przepisu " rurki francuskie z kremem". Rozwałkować ciasto na grubość około 1/2 centymetra,pokrajać na kwadraty,posmarować białkiem,nakłuć widelcem i położyć na wierzchu połówki śliwek,skórką owoców na ciasto,lub kilka sztuk agrestu lub winogron.Ułożyć ciastka na blasze i piec w bardzo gorącym piekarniku ( 250-300s.c). Upieczone ciastka posypać cukrem pudrem zmieszanym z wanilią.
Przygotować ciasto wg przepisu " rurki francuskie z kremem". Rozwałkować ciasto na grubość około 1/2 centymetra,pokrajać na kwadraty,posmarować białkiem,nakłuć widelcem i położyć na wierzchu połówki śliwek,skórką owoców na ciasto,lub kilka sztuk agrestu lub winogron.Ułożyć ciastka na blasze i piec w bardzo gorącym piekarniku ( 250-300s.c). Upieczone ciastka posypać cukrem pudrem zmieszanym z wanilią.