Sposób przygotowania:
Ciasteczka jagodowe
Jagody rozmrozić. Mąkę, sól, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszać, Dodać roztrzepane jajko, mleko, olej, wszystkie składniki wyrobić ręcznym mikserem na gładką masę. Ostrożnie dodać jagody.
Po dwie papierowe foremki włożyć jedna w drugą i napełnić ciastem do 3/4. Piec w uprzednio nagrzanym do 200 stop. C. piekarniku 25 minut na złoty kolor. Żółtko roztrzepać z odrobiną wody, po około 15 minutach pieczenia posmarować nimi ciasteczka. Podawać jeszcze ciepłe z masłem i konfiturą.
Po dwie papierowe foremki włożyć jedna w drugą i napełnić ciastem do 3/4. Piec w uprzednio nagrzanym do 200 stop. C. piekarniku 25 minut na złoty kolor. Żółtko roztrzepać z odrobiną wody, po około 15 minutach pieczenia posmarować nimi ciasteczka. Podawać jeszcze ciepłe z masłem i konfiturą.