Sposób przygotowania:
Ciasteczka kakaowe z orzechami
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym żółtku. Do powstałej masy dodajemy sypkie składniki oraz ekstrakt waniliowy. Miksujemy tylko do połączenia składników. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy z nich kuleczki, które dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W każdym ciasteczku za pomocą końcówki łyżki robimy wgłębienie. Pieczemy w 180 st przez około 15 minut. Studzimy
Masę adwokatową mieszamy z miękkim masłem. Gdy składniki się połączą dodajemy mleko w proszku. Całość dokładnie ucieramy. Jeśli uznamy, że masa jest zbyt rzadka dodajemy mleka w proszku, a jeśli zbyt gęsta masy adwokatowej. Gotowe nadzienie przekładamy rękawa cukierniczego. Do każdego ciasteczka w wgłębienie nakładamy porcję masy. Na górę dajemy kawałek orzecha.
Masę adwokatową mieszamy z miękkim masłem. Gdy składniki się połączą dodajemy mleko w proszku. Całość dokładnie ucieramy. Jeśli uznamy, że masa jest zbyt rzadka dodajemy mleka w proszku, a jeśli zbyt gęsta masy adwokatowej. Gotowe nadzienie przekładamy rękawa cukierniczego. Do każdego ciasteczka w wgłębienie nakładamy porcję masy. Na górę dajemy kawałek orzecha.
SylaUla
Agnieszka Rec
misia5
Dziękuję :) Bardzo mi miło :)
misia5
Dziękuję :) Bardzo się cieszę :)
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję :)